Carl J. Calleman oslnil Prahu

C.J.Calemann v Praze

Vykladač Mayského kalendáře pro dnešní dobu Carl J. Calleman vyprodal pražský Kulturní dům na Vltavské. Za doprovodu známého herce ale i znalce mayských tradic Jaroslava Duška vyprávěl před nabitým sálem asi 500 lidí nepřetržitě tři hodiny, co nám kalendář Mayů sděluje.

„V žádném případě nehovoří o nějakých posunech pólů nebo kataklyzmatech, nebo apokalypse, jak se šíří poplašné zprávy v některých médiích,“ uvedl Calleman. Mayský kalendář hovoří tom, že končí čas. Všechny jeho tři linie od vzniku stvoření prolínající se a udávající rytmus a vývoj života na Zemi v tomto bodě končí. Podle Calleman se jedná o datum 28. října 2011. Ne tedy o tak často uváděné datum 21.12. 2012.

Kalendář popisuje tzv. Devět vývojových vln, nebo fází. 9. března 2011 jsme se ocitli v té poslední, deváté. Znamená to, že se vývoj několikanásobně urychlil. Stejné cykly, které dříve prožívali lidé během tisíců či stovek let se nyní odvíjejí během 18 dní. Vždy přísluší určitému „tématu“ k pochopení“. Pak tento čas končí. „Pán devíti vln nastoupí maximální síly,“ říká Calleman

(Nic však není fatálně dáno. Tím ,že na sobě lidé velmi duchovně pracují, tzv. Očištují se, žijí více láskyplně, ve větší radosti, soucitu k blízkým apod, tedy zvládají situace více s láskou a ne strachem nebo agresivitou, mění i svou budoucnost. Do této doby ji jako lidstvo můžeme měnit. Je proto vhodné udržovat se v čistotě myšlenek, myslet hezky, neboť tím si tvoříme, co bude následovat v našem životě potom. Na tomto jsou postaveny různé kolektivní „meditace“ – spojení dobrého záměru v jeden čas, kdy určitá skupina lidí na něco pozitivně myslí vytváří kolektivní pole, které svou vyšší vibrací mění např. realitu strachu na mír. Což jak lze pozorovat se zatím děje.. pozn kk)

Calleman detailně vysvětlit podstatu kalendáře, jednotlivé fáze vývojových cyklů, jak se lze dočíst i v jeho knize Mayský kalendář vydaný nakladatelství Fontána.

Poselství od dnešních Mayů
Poselství Mayů starších

Záznam z přednášky v KD Vltavská 25. dubna 2011
Miriam Marhounová a Stanislav Adam Bartoš

„The 9th wave of the Mayan calendar and the path towards unity consciousness“
25.4.2011 Úvodní přednáška Carla Johana Callemana o Mayském kalendáři v předvečer celodenního semináře o MK.
C. J. Calleman v úvodu vysvětlil základní schéma a principy, na kterých je MK založen.

MK je zcela odlišný od jiných kalendářů. Nevychází, jak je běžné, z astrologických souvislostí. Počítá „pouze“ s prostým avšak důmyslným plynutím času, který s sebou nese Božský plán změny a vývoje nejen lidského vědomí, ale i vývoje celého Vesmíru.
Na několika příkladech přiblížil, jak jednotlivé přechody mezi obdobími, fázemi či etapami MK korelují s historickými událostmi i nevyhnutelnost těchto souvislostí.
MK nám pomáhá naladit se na Božský plán. Svými základními principy je spojen s dalšími náboženstvími původních obyvatel Země.
Pochopení konceptu MK nám pomáhá uvědomit si kde stojíme a kam kráčíme.

Devátá vlna MK je poslední vlna evoluce, která započala 9.března 2011.
Při každém přechodu na vyšší vlnu docházelo k významným zlomovým, zejména pak společenským, událostem.
Krátce po nástupu deváté vlny došlo k velikému zemětřesení v Japonsku o síle devíti stupňů Richterovy stupnice.

V MK platí, že plynutí času nové etapy je vždy 20x rychlejší než u etapy předcházející. Z toho vyplývá, že určité množství dějů probíhá ve stále kratších časových úsecích.
Jednotlivé vlny jsou zobrazovány jako stupně pyramidy. Střídají se tím rychleji, čím se blížíme k vrcholu pyramidy.
Naše schopnost plánovat dopředu, založená na racionální úvaze, se stává více a více omezenou.
Tempo změny se stalo tak závratné, že ne každý je schopen udržet krok, u někoho může nastat syndrom vyhoření.
Devátá vlna je podle Callemana shrnutím předchozích vln a jejím cílem je zharmonizování předchozích stupňů, které jsme prodělali.

MK ukazuje, že v pozadí všeho je vyšší plán, jakási pole která předurčují, jakým směrem se utváří lidská historie.
MK se také nazývá prorockým kalendářem. Popisuje evoluci Vědomí, posun od Duálního Vědomí do vyšší úrovně – Vědomí Jednoty.
Mnoho aspektů světa, které jsou založeny na nižším stupni Vědomí nebudou moci fungovat.
Lidská duše se stává suverénní a soběstačnou lidskou duší.
Země je globálním mozkem a potřebuje se proměnit, aby začala vysílat jiný typ Vědomí.

C. J. Calleman se domnívá, že se bude hroutit spousta starých struktur světa, vidíme zvyšující se chaos ve světě, pro nikoho asi nic příjemného.
Devátá vlna nás bude učit, že mnoho různých způsobů života bude muset skončit. Posouvající se Vědomí boří staré struktury ve chvílích kdy bude ustanoveno.

MK končí devátou vlnou dne 28/10/2011. Výstup až na vrchol je ukončen, vytvoří se nový stav Bytí, čas bude prožíván velmi odlišně, Dalo by se říci, že do současné doby byly Lidské bytosti loutkami Božského plánu, naše činy (celá evoluce) byly řízeny energetickými vlnami, které popisuje MK, tedy nebyli jsme zcela svobodní. Vodící vlákna loutkám budou odstřižena, život bude prožíván z okamžiku na okamžik. Protože nebudeme řízeni určitým směrem, může vzniknout zcela nový typ tvoření. Zmizí pocit oddělenosti sebe od ostatních, od Přírody.
Konflikty, které dominovaly ustoupí do pozadí.
C. J. Calleman se domnívá, že posun Vědomí zatřese s rovnováhou moci mezi lidmi. Až skončí posuny a otřesy, tehdy přijde naděje a možnost míru.
Mayský kalendář mluví o výstupu na vrchol, završení úsilí a příchodu nových, nepoznaných kvalit. Nikoliv o fyzickém konci světa – lidstva.
Práce na individuální úrovni:
Klíčové je, aby každý nalezl vedení přímo od Božského zdroje. Všichni máme své vlastní unikátní poslání, jak naplnit Božský plán.

Práce kolektivní:
V jednotlivých Dnech 9. vlny probíhají kolektivní akce po celém světě, které umožňují zasít Vědomí Jednoty.
Například stavby tzv. „Medicine wheels“ nebo uprostřed 9. vlny dne 3/7/2011 proběhne obřad Jeruzalémské objetí.
Další akce naleznete na www.treeoflifecelebration.com
Češi mohou také přispět k této kolektivní práci a pořádat obřady, které budou založeny na naši specifické spirituální zkušenosti – alchymistických, magických a mystických tradicích.

Pro www.cestyksobe.cz napsala Karolina Kudynová

Další informace k MK: www.calleman.com, www.mayanmajix.com, www.maya-portal.net


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *