Venuše v Rybách – 26.3. – 20.4.2019

V úterý přibližně ve 20:45 hod. přechází Venuše z lehce neosobního Vodnáře do vnímavých, imaginativních a souctiných Ryb.
Vzhledem k tomu, že poslední týden se nesl v duchu konjunkce Venuše ve Vodnáři se vzdorovitou a mnohdy záštiplnou Černou lunou (a v kvadrátu s Černou lunou nadále setrvává Mars v Býku), je to celkem vítaná změna.

Venuše ve Vodnáři je sice liberální, svobodomyslná a myslí tak říkajíc na všechny, dokáže být ale také ledově chladná, nezúčastněná a vědecky distancovaná.
Za přestupu planety lásky do vodního znamení Ryb lze očekávat větší průnik vnímavosti a empatie do vztahů, poroste imaginativnost v umění, ale také sklon k budování vzdušných zámků, únikům z reality nebo k závislostem. (Touha po sjednocení může být v tomto případě opravdu bezhraniční).

Venuše v Rybách by ale měla do všedních dní vnést také notnou dávku přirozené moudrosti, intuitivnosti a obětavosti. Láska v Rybách nebo za konjunkce Venuše s Neptunem (případně za Neptuna v 7. domě) je láska nebeská, rozprostraněná do všech stran a často všeobjímající, nepodmíněná a nezištná.
Lidé s Venuší v Rybách se mohou uplatnit mimo jiné jako psychologové, terapeuti, sociální pracovníci nebo umělci.
S tímto postavením Venuše se pojí i schopnost stát se médiem v obecném slova smyslu – projevit se může smysl pro poesii, herecký (intuitivní, ale neokázalý) talent, obliba fotografování nebo jakákoliv umělecká činnost, v rámci níž člověk rozvíjí vlastní vnímavost.

V lásce je pak Venuše v Rybách často oddaná, věrná a někdy až tiše obdivná nebo závislá. Projevuje se zvýšená ohleduplnost vůči druhým, schopnost naslouchat i dosahovat kompromisů.
Negativním rysem může být nevýraznost, submisivita nebo nevyhraněnost a sklon zrcadlit potřeby druhých.

Venuše v Rybách se často nachází také u zájemců o mystiku nebo duchovno a období s ní spjaté by mělo podpořit také zájem o nemateriální témata.
Tato Venuše může být následující týdny vzpruhou také pro ty, jejichž vztahy utrpěly početné šrámy a prospělo by jim zacelení ran, smíření a odpuštění. (Po řádění Černé luny ve Vodnáři dost možná ten pravý balzám).

Krásné a moudré plynutí s Venuší v Rybách všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *