Aktuálně na nebi…

Pátek 23.8. – Slunce dvě minuty po dvanácté přestupuje do Panny, vytváří konjunkci s Venuší a s Marsem v Panně, Luna v Býku ráno ještě volně vytváří trigon s Plutem v Kozorohu, odpoledne přestupuje do Blíženců.
V závěru týdne Slunce přechází ze Lva do zemské Panny a celková konstelace dostává zase o něco realističtější nádech. Z astrologického pohledu poroste svědomitost, skromnost a introvertnost, nebude ale chybět ani ráznost a rozhodnost – konjunkce Slunce s Venuší a s Marsem vede k přímočarosti, činorodosti i určité vojenskosti nebo zbrklosti.

Propojení Venuše s Marsem ale podporuje také sexuální jiskření, vztahová řešení a potřebu partnerského sdílení. V zemské Panně už nepůjde o tak temperamentní projevy jako ve Lvu, vzhledem k tomu, že toto znamení je poměrně decentní, může růst také kritičnost, náročnost a střízlivě realistický přístup.
Znamení Panny je velmi racionální a dává přednost přesné kalkulaci a metodickému plánování před riskováním nebo „volným plynutím“.
Následující týdny tak můžeme očekávat příklon k strategičtějšímu a strukturovanějšímu postupu, spontánnost procesů bude ale ještě ze začátku stimulovat trigon Marse i Venuše v Panně s Uranem v Býku, který do vztahů současně vnese i větší nezávislost a odstup.

Slunce v Panně přináší postupné vědomí přicházejícího podzimu, roste také spořivost, praktičnost, pracovitost, ale i obětavost a ochota upozadit svoje potřeby ve prospěch druhých nebo se záměrem být užitečný.
Na rozdíl od Slunce ve Lvu jsou očekávány praktické výstupy, je podpořen realistický odhad situace, ale často se projevuje také zvýšená starostlivost a úzkostlivost nebo neurotický strach, že člověk něco nestihne v termínu.
Planety v Panně bývají spojovány také s poctivostí, svědomitostí a rozvinutým smyslem pro etiku.

Nadále je ale doprovází sebevědomý a tvůrčí Merkur ve Lvu a během pátku také Luna v Býku, brzy ráno v produktivistickém trigonu s Plutem v Kozorohu. Zaměření dne tedy bude výrazně pracovní a praktické.
Odpoledne Luna přestupuje do Blíženců a poroste význam komunikace, sdílení a společenských setkávání. Luna v Blížencích se večer dostává do kvadrátu s planetami v Panně, což je postavení, které přeje pohybovým aktivitám, ale také intelektuální činnosti, kvadrát s Marsem ale může přispět i k popudlivosti a zejména pozdě večer, kdy se Luna v Blížencích dostává do sextilu s Chirónem v Beranu, může dojít i na řešení zranitelných témat.
Celkově ale působí pátek velmi činorodě a zejména odpoledne a večer budí až dojem hyperaktiviního shonu.

Krásný závěr týdne všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *