Inspirace

 

„…nejdůležitější však je mít otevřené srdce vůči Bohu. Dovolte srdci cítit. Snažte se příliš nepřemýšlet a nezdůvodňovat; přílišné zapojování rozumu totiž vede k tomu, že se neprojeví nadsmyslová úroveň. Jestli chcete poznat nadsmyslové, použijte srdce. Jak jednoduché!

Opakujme svatá jména Boha: Krišny, Nárájeny, Ježíše a Babajiho. Všechna tato jména pomáhají víc se otevřít, víc otevřít naše srdce lásce.
Uvědomte si ji, buďte si jí vědomi a pak ji rozšiřte a dávejte ji dál. Její zdroj je nevyčerpatelný. Čím víc dáváte, tím větší proud lásky pocítíte a o to víc jí budete chtít dávat.
Čím víc se budete snažit uzavřít, tím nešťastnější budete. A tohle neštěstí se pak bude muset nějak projevit. Tak vzniká mnoho nemocí, proto, že se člověk nechce otevřít.
Čím víc je vaše srdce otevřené, tím jste šťastnější. Čím víc budete vnímat život odlišným způsobem, tím víc se vám budou nemoci a starosti vyhýbat.
Bůh nás miluje, my bychom ale také měli začít milovat.
Ať vám do cesty vstoupí cokoli, připomeňte si Jeho lásku, připomeňte si Jeho manifestaci ve vaší blízkosti, Jeho vtělení. Bůh stvořil lidské bytosti a ve všech je přítomen stejně.
Otevřete srdce a uzřete vaše vnitřní světlo. Láska, kterou máte, je všude, v každém z vás. Mysl ji nemůže zastavit.
Pociťujte Boha neustále. Možná se vám to nepodaří hned, zkoušejte to však znovu a znovu. Víte, na to, abyste se setkali s láskou a mohli ji pocítit, musíte být klidní. Je těžké cítit lásku, pokud klidní nejste.“
Paramahamsa Vishwananda, Prostě miluj

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *