Slunce + Uran ve 21:45 přesně … finální odpočet tiká

Den je rychlý a dynamický, hlučný a zahlcující, nesoustředěný a chaotický, nepřehledný, nepředvídatelný a zmatečný, plný nečekaných situací a prudkých reakcí, vypjatý a disruptivní, s vysokými nároky na pohotovost a odolnost nervové soustavy. Den zkratovitý, ale instinktivně přesný. Je to den průlomový.

Slunce v konjunkci s Uranem jako poslední v sekvenci rychlých planet v Býku, jež se s agentem radikální změny letos na jaře potkávají. Bod zvratu, doslova. Uran fyzicky drtí krustu tělesných, materiálních bloků, kterým říkáme hodnoty a jistoty, jež nás svírá a brání nám vyrůst. Konjunkce se odehrává na jednom konci celoročně aplikované páky mezi Saturnem a Uranem. Tito velcí hráči se od sebe sice už vzdalují (v tuto chvíli je napěťová vazba mezi nimi rozvolněna na 3 stupně), ale tenze je pořád patrná. Všechny procesy odehrávající se v působišti Uranu v Býku jsou stále ještě v dosahu saturnského vlivu. Slunce se tak potýká nejen s šokovým a traumatickým působením Uranu, ale cítí i úzkost a strach, jimiž jej na dálku svírá Saturn. Navzdory tomu všemu jde o konstelaci výrazně pozitivní a osvobozující. Ledy praskají a sluníčko se prodírá skrz.

Naše pocity se rozprostírají na širokém spektru emocí, od těch paralyzujících (strach, frustrace, apatie, rezignace) po agresivně nabuzené (naštvání, vztek, zuřivost a podobně – typické projevy po zamávání pověstným červeným hadrem). Motivovány jsou jednak zmiňovaným odporem Býka k jakékoliv změně (Uran) a také obavami z nejistoty ohledně věcí budoucích a z domnělých katastrofálních důsledků toho, že překročení zvykových pravidel a autoritou (?!) nastavených povinností zákonitě vede k pádu opěrné struktury.

Závorka s otazníkem a vykřičníkem za slovem „autorita“, to není jen poznámka bokem, je to vyjádření samé podstaty diskuse mezi Saturnem a Uranem. Saturn věří ve svou svrchovanou moc podepřenou odborností (mám na to papír!) a z ní plynoucí právo stanovovat zákony. Úkolem Uranu je toto saturnské přesvědčení testovat, rigidní názory zpochybnit, tradici rozkývat a v místech, kde už je to tak úplně nedrží pohromadě, shodit. Je to náročné a může to zabolet, ale nemusíme se bát. Ať už nám tahle konstelace uvolňuje krční páteř nebo právě podepisujeme výpověď, co nám přistála na stole, je to pro naše dobro. Záruky? No jasně, na co jiného se může Slunce v Býku zeptat! Saturn stále drží osu lunárních uzlů a kormidlo má pevně v rukou. Bezpečně nás provede tímto drsným obdobím a naplní své poslání ve Vodnáři: stabilní systém ano, rigidní zatuhlost už ne.

A o co jde? Jak to vypadá v realitě? Drobnosti s dalekosáhlými důsledky pro budoucnost. Vzhledem k tomu, že v téhle bitvě stojím v první linii, podělím se o zážitky. Tak třeba poprvé v životě, navzdory pocitu nevděku a viny, jsem vrátila dárek, protože mi naprosto nevyhovoval a nepotřebuju ho skladovat ve skříni. Sleduju krok za krokem proces osamostatňování své dcery, tolik jsem o něj stála, a najednou mám strach, že ji ztrácím – blbost, já vím, ale víte jak … V životním prostoru okleštěném mateřskou a lockdownem jsem znovu našla cestu ke každodenní rutině cvičení a právě se překlápím z fáze „je to nutné“ do fáze „je to radost“. A je to mnohem víc, každý den přijíždějí nové a nové alegorické vozy … když to shrnu ve výsledku, vypadá to idylicky, protože svoboda a růst, ale řeknu vám, ten proces je masakr a zbitá jsem jak žito. Ale dobrý, díky za to!

A co vy? Máte v nativním horoskopu planety umístěné v rozmezí 9°- 11° Býka (sekundárně v tomtéž rozmezí fixních znamení Lva, Štíra a Vodnáře) ? Pokud ano, stačí se rozhlédnut kolem sebe. Mohou to být maličkosti, ale ono se to nasčítá. A jak tak koukám, běží to i ve veřejném prostoru: Okamurovy nesplnitelné skokanské slibypremiérův kymácející se postty dvě dámy, co si daly ve sněmovním výboru málem na budku , prostě nervy máme jen jedny a napjatý jsou jak guma v gatích, a to jsme jen na domácí scéně a zdaleka nekončíme, naopak, dnes ještě přidáme a zítra podpoříme Lunou … zábavná adrenalinová show, sledujte!

Klára Koničarová, www. astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *