Aktuálně na nebi…

Chceš letět? Musíš skočit!

Merkur a Pluto: psychoanalýza, možná katarze
Konjunkce běží naplno se vší intenzitou a důrazem na podpovrchové aspekty rozhodování. Témata jsou na stole už dávno, ale mění se náš přístup k nim. Neřešíme operativu, ani zjevné souvislosti, dostáváme se daleko hlouběji: ke kořenům a odtud pramenícím souvislostem. Ke skutečným příčinám toho, co situaci způsobilo a co ji živí. Přesněji řečeno toho, co podmiňuje všechny situace tohoto typu v mém životě. Protože ty se opakují, vracejí. V jiných kulisách, ale principiálně jde o totéž. A právě teď máme šanci odloupnout další vrstvu svého strachu, který nás chrání před odhalením osobní pravdy. Jsme blízko, ještě ne v epicentru – toho dosáhneme v pátek a v sobotu. Až pohlédneme své paralyzující úzkosti do očí, přijde úleva a vysvobození.

Pluto versus Uran: vysvobození a vysvobození
V plutonském kontextu vysvobození znamená zbavit svého bubáka jeho síly. Riddikulus. V současném horoskopu je však přítomna ještě jiná linka osvobození. Uranská. Ta samozřejmě není izolovaná a s plutonskou jistě souvisí, funguje však na jiném principu. Na principu kvantového skoku do neznáma. Žádné pečlivé a opatrné přípravy, rozvážné plány, promýšlení důsledků a předběžné osahání terénu v místě dopadu. Prostě skočím a důvěřuji vesmíru, že to má vymyšlený! Že ví proč, ví kam, a až dopadnu, sice se nejspíš otřesu šokem z vlastní nerozvážnosti, zároveň však pocítím hrdost na vlastní odvahu a jakmile se rozkoukám, wow, bude to pecka – nadšení nezná mezí! Nebo teda, neberte mě za slovo, záleží samozřejmě na našem vrozeném vztahu k překvapení a na aktuální konstelaci …
 
Mars, Venuše a Uran: vzkříšení chuti žít
Každopádně, Mars v Kozorohu dobíhá Venuši, ještě trochu zpomalenou po obratu do přímého směru, a oba se vztahují kooperativním trigonem k Uranu v Býku: obroda a vzkříšení radosti a chuti do života, nakopnutí libida, probuzení a znovuoživení partnerských vztahů, inovace pracovních přístupů a nadšení z nových možností, jak dosáhnout toho, co mě těší! Tahle konstelace se sbírá pomaličku a působí poněkud rozptýleně. Trvá dlouho a její vliv se vrací ve vlnách, právě díky obratu Venuše. Dá se říci, že přesná je v těchto dnech. Nic bližšího nemá cenu definovat. Včerejší večerní a noční tranzit Luny kolem Uranu ji výrazně zesílil, ale Luna poodešla a efekt trvá, jen se zklidnil.

Mars a Uran: frčíme na adrenalinu
Další z vrcholů nás čeká při přesném zaklapnutí trigonu mezi Marsem a Uranem. K tomu dojde dnes odpoledne, ale na adrenalinové vlně odvahy a ochoty riskovat jedeme dnes a zítra naplno. Máme našlápnuto a chceme se konečně vytrhnout ze setrvačnosti a z rutiny. Chceme svobodu a hledáme nové příležitosti, nové možnosti. Chceme to instinktivně, naplno, doopravdy a hned. A toho všeho se nám dostane. Stačí jediné – návrat k Plutu – vypustit svého bubáka ze skříně, odhalit jeho triky, vysmát se strachu a pak už jen mávnout křídly a letět …

Načasování, téma a intenzita
Oba procesy, plutonský i uranský, probíhají paralelně a časově se překrývají. Proto čekat, až dokončím psychoanalýzu a dá-li Bůh, zbavím se své úzkosti, abych mohla vyrazit vpřed, povede k jedinému: ujede mi vlak. Čas vyrazit na cestu, čas nastartovat nový projekt, čas překročit hranici umrtvujícího stereotypu je teď … navzdory čemukoliv! A nebojte se, dobře to dopadne! Nebude to hladká jízda na lodičce mezi lekníny. Oba procesy jsou energeticky napumpované na maximum, jeden úzkostný a pod tlakem, druhý nervní a potenciálně výbušný. Přesto anebo proto je tu pravděpodobnost obrovského uvolnění. Téma? Najdete ho, pokud detekujete zadání svého nativního a tranzitního Uranu (*) a Pluta (**) – pak už jen libovolně kombinujte možnosti a rozhodně se neomezujte na jedinou dějovou linku. Intenzita? Ta samozřejmě stoupá u majitelů horoskopu s náročným postavením Pluta nebo Uranu v nativu, dále u těch, jimž tranzitní Pluto / Uran aktuálně aktivuje nativní osobní planety anebo (generační, plošná záležitost celých ročníků) v případě, že se nativní / tranzitní Uran / Pluto vzájemně kříží v kritických aspektech.

Hodně štěstí! A znovu, všechno dobře dopadne!

Klára Koničarová, www.astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *