Všem bdělým lidem …

Není nic krásnějšího než hotová práce. Příroda to ví a dává to najevo. Bytostně oslavuje svoje završení. Vyzařuje vděčnost a spočívá ve své zralé grácii. Obléká si na to rudozlatý háv. Čaruje. Nechává vítr, aby jí česal její dlouhé vlasy. Mlhy si vlévá do údolí, aby tím okouzlila i ty nejnáročnější diváky. Voní jako starý ušlechtilý likér. Je mocná. Připravená zestárnout a zemřít bez dluhů a bez výčitek jako pravá dáma.

My budeme stárnout s ní. A budeme potkávat svou úrodu. Budeme sklízet plody svých přání, které jsme zasadili do lůna jara a pěstovali je v intenzitě léta. Budeme postupně polevovat v tempu až do úplného zastavení v okamžiku zimního slunovratu, který nám věnuje svátost smrti. Pak bude čas jen pro bytí. A kdo to bude umět, ten se na jaře bude moct narodit bez zbytků minulosti.
Teď je ale čas díkůvzdání. Teď je čas se skutečně dotknout toho bohatství, které jsme vybudovali svou tvorbou. Podzimní rovnodennost je triumf. Je to čas kouzelníků a kouzelnic, aby ukázali svoje umění.
Já osobně čaruji celoročně v podstatě každý den, ale na podzim čaruji vždycky nejvíc. Je to v tomto čase tak strašně snadné. A je to v tomto čase tak hluboce přirozené.
Příroda už taky nic nového nevymýšlí a netvoří. Jen vše, co má, proměňuje ve fascinující tanec barev a hlubokých nálad. Snaží se nás okouzlit.
A jde jí to.
Hraje si. Je v tom tak trochu bláznivá. Ale hlavně dokonale důstojná a moudrá. Co víc dělat před smrtí než bavit se konáním zázraků.
Souhlasíte?
🍂
… Podzimní rovnodennost nastane v sobotu 23. září 2023 v 8:49 ráno. Buďte připravení …

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *