Aktuálně na nebi…

31.května
Možné je všechno
Merkur se setkává s Uranem…a nebude to klidné, přátelské setkání někde u kafíčka. Je to setkání uprostřed bouře, nožná i setkání, které bouři předznamenává. Merkur se v Býku tak trochu zapouzdřil, zlenivěl, zpohodlněl, a nyní se setkává s kámošem Uranem, který ho vytáhne z bezpečné a pohodlné zóny. Nejspíš mu ukáže něco v tom smyslu, jak tragicky netuší, která bije, jak nemá ani šajnu o souvislostech, které se v ten správný čas poskládají. Bude to i o totální ztrátě iluzí a představ, o vykořenění a zároveň o poznání toho, že někdy je potřeba stavět své vědomosti, vnímání i komunikaci trochu…šířeji, svobodněji a především otevřeněji, bez nějakých dogmat.
Na praktické rovině se to může projevit myriádou různých způsobů. Počínaje tím, že nám do života budou přicházet lidi a události, kteří nás „provokují, štvou a rýpají“, budeme zažívat jednak chaos a druhak šok z toho, jak je chaos vlastně pozitivní, protože nás sice zbaví všech jistot, ale zároveň nás spoustě věcem otevře. Nebudeme vědět, která bije, budeme zažívat zmatky. Anebo se do našich životů doslova vřítí cosi, co přinese čerstvý vzduch, zejména, ale nikoliv výhradně, v intelektuální a komunikační rovině. Uvědomíme si, jak jsme doposud byli svým názorem omezení a limitovaní, a jak je vlastně docela snadné i náročné, ho rozšířit, otevřít…Třeba tím, že si prostě připustíme, že nikdy nebudeme vědět ani chápat úplně všechno. Občas se nám může stát, že se na náš život podíváme z úplně jiného, jakoby neosobního pohledu, skoro jakoby skrze nás konala jakási vyšší síla…a najednou to prostě uvidíme. Jen už to nebude čistě intelektuální pochopení, ale spíš intuice, vyšší vedení.
Většina lidí je ale svými názory bohužel determinovaná a nevzdala by se jich ani v ohrožení života, pro ty se nemusí stát v podstatě nic zásadního, protože si ničeho nevšimnou. Jsou jako ta žába, co se pomalinku vaří ve vodě a co si říká „zatím to je dobrý“. Tyto spící lidi neprobudí ani rána z děla. Když nad tím tak uvažuju, tak „rána z děla“ může být další význam tohoto aspektu. Přijde nějaká událost, která bude něčím hrozně moc přes čáru, ale protože se na tom léta pracovalo pomocí Overtonových oken, nikdo už se nad tím nepozastaví.
Co se mi úplně nelíbí, to je to, že ona konjunkce Merkura s Uranem je doprovázena konjunkcí Luny a Saturnu v Rybách. I když lunární konjunkce trvá maximálně půl dne a zabarvuje vibraci okamžiku spíš emocionálně, náladově, i tak dokresluje mozaiku. A pravdou je, že v tyto dny nebudeme vnímat zrovna příliš racionálně, přestože budeme přesvědčeni, že máme své emoce a city naprosto pod kontrolou. Luna se Saturnem jsou přece systematičtí…i když možná trochu studení čumáci. jenže jsou v Rybách, a energie Ryb se obejít nedá. Udělat si jasno v něčem, co je bezrozměrné a ze své podstaty nedefinovatelné?
Proto říkám: stát se může všechno. A je dobré na to být připraven. Budou se překračovat hranice i pravidla, a jestli to bude dobře nebo nikoliv…to se uvidí až časem.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *