K zamyšlení

„Bylo nám řečeno, že uvidíme Ameriku přicházet a odcházet. V jistém smyslu Amerika umírá zevnitř, protože zapomněli na to, jak žít na zemi. Je to Hopi víra, je to naše přesvědčení, že pokud nejste duchovně propojeni se zemí, a nechápete duchovní realitu toho, jak žít na zemi, je pravděpodobné, že ji nezvládnete.

Všechno je duchovní, všechno má ducha, vše sem přinesl Stvořitel. Někteří lidé mu říkají Bůh, někteří mu říkají Buddha, někteří mu říkají Alláh, někteří ho nazývají jinými jmény. Říkáme mu Tunkaschila… dědeček.
Jsme tady na zemi jen pár zim, potom jdeme do světa duchů. Svět duchů je reálnější, než většina z nás věří.
Svět ducha je vším. Přes 95 % našeho těla tvoří voda. Abyste zůstali zdraví, musíte pít dobrou vodu…. Voda je posvátná, vzduch je posvátný.
Naše DNA je vyrobena ze stejné DNA jako strom, strom dýchá to, co vydechneme, potřebujeme, co strom vydechne. Tak máme společný osud se stromem.
Všichni jsme stvořeni ze země, a když je země, voda, atmosféra zlá, potom vytváří vlastní reakci. Matka reaguje.
V Hopi proroctví se říká, že bouře a povodně budou větší. Pro mě není negativní věc vědět, že nastanou velké změny. Není to negativní, je to evoluce. Když se na to díváte jako na evoluci, je čas, nic nezůstane stejné. Měl by ses naučit něco zasadit. To je první spojitost.
Měli byste zacházet se všemi věcmi jako s duchy, uvědomit si, že jsme jedna rodina. Nikdy to není něco jako konec. Je to jako život, není konec života.“
– Floyd Red Crow Westerman, šaman kmene Hopiů

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *