Jak vypadá den v životě plném vědomé přítomnosti?

Přátelé,
říkáte si někdy „co kdyby“? Jaké by to bylo, kdyby každý okamžik vašeho dne provázel pocit hluboké přítomnosti? Kdyby vám život přestal protékat mezi prsty? Co by to znamenalo vychutnávat si každou chvilku naplno?
Pojďme se teď na chvilku zasnít a podívat se na to, jak by takový život naplněný vědomou přítomností mohl vypadat…

Ranní probuzení: Představ si, že tvůj den namísto otravného zvonění budíku začíná jemným probuzením a uvědoměním si tvého dechu a bytí v přítomnosti. Předtím, než se roztočí kolotoč povinností se věnuješ sobě a ukotvíš se v pocitu vnitřního klidu.
Radostná cesta do práce: To, co dříve bylo častým zdrojem stresu, je teď příležitostí ke ztišení a všímavosti. Čekání už tě nevyvede z míry, naopak ti dává prostor k prohloubení prožívání přítomného okamžiku a pozorování světa se zvědavostí a otevřeným srdcem.
Práce se záměrem a v přítomnosti: Každý tvůj úkol a každé setkání s kolegy či klienty s sebou nese jasnost a záměr. Tvé rozhodnutí vychází ze stavu klidu, ne spěchu nebo stresu. Jakoukoli výzvu zvládáš překonat s trpělivostí a větší kreativitou než dřív.
Prohloubení vztahů: Rozhovory s přáteli, rodinou či novými lidmi se proměnily. Opravdu jim 100 % nasloucháš, nejen, že je slyšíš, ale také je vnímáš. Tvá bdělá přítomnost ostatní zve k otevřenosti a autenticitě. S tebou mohou být sami sebou…
Večerní rituál: Den se chýlí ke konci a vy nacházíš radost v klidných okamžicích. Večeře není jen jídlo, je to opravdová symfonie chutí a spojení s blízkými. Ti jsou rádi, že tě při společném čase neruší myšlenky na minulost nebo obavy z budoucnosti.
Vděčnost a odpočinek: Uléháš ke spánku a tvá mysl je klidná, není zahlcená seznamem zítřejších úkolů jako dřív. Vybavuješ si nejkrásnější chvíle dnešního dne a usínáš s vděčností za ně a s vědomím, že každý okamžik byl prožitý naplno a v přítomnosti.
Počkejte! Co když to nemusí být jen nádherná představa, ale vaše každodenní realita?

Žití v bdělé přítomnosti má neskutečnou sílu změnit tvé prožívání každé chvíle k nepoznání. Není to jen souhrn technik, které se naučíte, ale mocná transformace vašeho života. Pak už nic nebude jako dřív…

INSPIRACE K BRANÁM DO PŘÍTOMNOSTI
Celé roky studenti a následovníci učení Eckharta Tolleho žádali o praktiky, které by se mohly stát součástí jejich každodenní praxe všímavosti. V reakci na tuto poptávku a jako uznání rostoucí potřeby prohloubení přítomnosti v dnešní chaotické době Eckhart spolu se svým týmem vytvořil zbrusu nový jedinečný program nazvaný Brány do přítomnosti.
V tomto 7týdenním online tréninku svým charakteristickým stylem proměňuje koncept duchovní praxe z něčeho neobvyklého, co přesahuje tvé každodenní možnosti, na reálnou zkušenost, která vše, co už tak jako tak denně děláš, prodchne vědomou přítomností a prožitkem přítomného okamžiku.
Odvážíte se objevit hlubší smysl toho, kým jste a odhalit své poslání? Cítíte, že si chcete opravdu naplno užít zázrak naší lidské existence a žít svůj život v přítomnosti?
Uvidíme v Branách do přítomnosti?
S láskou,
Sofie

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *