Aktuálně na nebi…

Dobré ráno s Lunou čerstvě ve Štíru, čeká nás pravidelná měsíční dávka intenzivních emocí, hraničních a strhujících vášní, impulsivní expozice extrémních, po většinu času skrývaných nálad, kritické označení cizích slabin i přiznání těch vlastních, důkladná probírka nepřípustných pocitů a tabu myšlenek, hlubinná revize soukromí vlastního sklepa, konfrontační a v důsledku nuceně transformační výzva k pohledu pravdě do očí.

Protože Luna ve Štíru taková je. A taky proto, že tentokrát vstupuje Luna do Štíra a do světel reflektorů namířených na scénu ve chvíli, kdy kulminují dvě dlouhodobé konstelace.

Lilith (1°45′ Vah) v trigonu k retrográdnímu, to znamená transformaci právě teď vykonávajícímu Plutu (1°04′ R Vodnáře). Pokud si půjdete uvedené pozice planet dohledat do svého nativu, což doporučuji, zjistíte, že Luna žádné aspekty k Lilith ani k Plutu nenavazuje. Přestože technicky vzato vazbu nevidíme, na principu synchronicity ji jistě zaznamenáme. Energetická vlna Luny ve Štíru je jasným katalyzátorem. Z principu svého působení propojuje hlubinné štírské vrstvy podzemí, podsvětí, podvědomí, v nichž operují Lilith i Pluto, se svrchní rovinou každodennosti a běžného fungování. Instinktivní linka nás dnes nezklame!

Pokud jde o význam Luny ve vztahu k druhé kritické konstelaci, tam je její role zřetelná i v grafickém znázornění. Bavíme se o již téměř přesné konjunkci Uranu (26°19′ Býka) s Marsem (26°01′ Býka)Přesný zákryt s Uranem vyrovná Mars už dnes odpoledne, krátce před čtvrtou, na 26°19′ Býka. To vše v perimetru stálice Algol, lokalizované v těchto letech na 26°25′ Býka. O téhle poměrně komplikovaně nabíhající trojité konjunkci už jsme toho napsali spousty. Napětí je cítit ve vzduchu. Nebo i v těle, pokud se vás dotýká osobně (to znamená, máte-li 26°-27° stupeň Býka či jiných fixních znamení obsazen v nativním horoskopu). Disruptivní konstelace akutní potřeby okamžitě se uvolnit, osvobodit a prakticky za jakoukoliv cenu vyrvat ze situace, která mě blokuje, svazuje, dusí. Bez plánu, impulsivně a hned. Díky pozici obou planet v akčním poli Algolu může být už tak destruktivní konstelace mimořádně agresivní, násilná a krutá. Svoboda něco stojí. A proces osvobození se dá nahlížet z různých stran – jako vyvázání z pout, anebo jako rozvrat, zkáza a zmar. Záleží na úhlu pohledu. A na odstupu v čase.

Každopádně, Luna! Lunu teď ráno najdeme na 6°-7° Štíra, během dneška postoupí na 15°-16° Štíra26° Štíra, tedy místa, odkud naváže přesnou opozici ke kritické konstelaci v Býku, dosáhne zítra, to je v úterý večer. Jsme ve střehu!

Podpůrné vazby? Tři se najdou…

Lilith (1°45′ Vah) a Pluto (1°04′ R Pluta), kteří nás nutí hrábnou hluboko do svých vnitřností a připustit si, co je pro nás skutečně existenciálně důležité a co jsou jen obranné mechanismy, které nás mají ochránit před vlastní autentickou, byť syrovou pravdou, před životem samotným. Aspekt působí v řádu asi dvou týdnů, svého maxima už dosáhl, ale stále působí a díky akutní uranské konstelaci se může znovu významně aktivovat.

Jupiter (11°12′ Blíženců) v trigonu/sextilu k ose lunárních uzlů (10°29′ Berana/Vah, střední pozice), který je zárukou toho, že jakkoliv situace vypadá dramaticky, jdeme správně, protože tohle je cesta k rozvoji a růstu – setrvačnost je paralyzující a vede do slepé uličky. Aspekt počítáme v řádu několika dní, v tuto chvíli už je za vrcholem, ale ještě působí.

Slunko (23°12′ Raka) v sextilu k Juno (23°32′ Panny– podrží nás partnerství, manželství, pevný a dlouhodobý vztah anebo aspoň víra v něj. Není to vášní tryskající aspekt, jde spíš o pocit bezpečí, zázemí a praktické opory. Pouze dnes a zítra.

Klára Koničarová, www.astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *