K zamyšlení

Důvod, proč žena zůstává ve vztahu s mužem, který je citově nevyzrálý, je její vlastní nevyzrálost, závislost nebo potřeba kontroly.
Malý chlapec ji bude vždy potřebovat a bude snadněji ovladatelný než zralý muž, a tak je malá pravděpodobnost, že ženu opustí.
Emočně vyspělá žena by si nedospělého muže za partnera nevybrala. Pokud žena skutečně během vztahu dozraje, přestane se snažit, aby partnera změnila k obrazu svému a nechá ho jít svou cestou.

Dospělá žena má plnou důvěru ve svůj vlastní zdroj a v existenci jako takovou. Ona ví, že pokud je skutečně připravená na vztah s dospělým mužem, tak jí do života přijde sám, aniž by se o to musela nějak zvlášt snažit. Samozřejmě, že tomu může jít do určité míry naproti, ale není třeba se obávat a není třeba manipulovat s realitou, s druhými lidmi a už vůbec ne sama se sebou.
Muž, který je emočně nevyspělý, může toužit po ženě, která splňuje jeho představu dokonalé krásy nebo představu jeho ideální matky.
Tento muž může být ovládám svým sexuálním pudem a pravděpodobně si do života přitáhne emočně nezralou ženu, která s ním bude manipulovat pomocí své vlastní sexuality.
Emočně nezralá žena zase může toužit po dokonalém muži, který se chová jako romantický filmový hrdina, jako princ z pohádky, naprosto bezchybný a všeobjímající bůh bez jediné lidské slabiny. Ve skutečnosti však tato žena touží po otci, po svém hrdinovi z dětství, protože pro ni v minulosti nebyl dostatečně emočně, fyzicky nebo jinak dostupný.
Proto mívají takto nezralé ženy na muže vysoké nároky, zaujímají vůči nim povýšený postoj, bojují s nimi, ponižují je a vidí je jako méněcenné bytosti. Takhle se projevuje jejich dosud neobjevený vnitřní mužský princip v ženě.
Přijímající láskyplná ženská esence v nich ještě nedozrála a ovládá je nevědomý vnitřní muž s bojovnou a skrytě agresivní povahou. Ten pak vyvolává konflikty a dramata, s partnerem taková žena bojuje a potřebuje neustále vítězit.
Když si nevyzrálá žena vybere partnera a dělá to z nevědomé pozice pýchy, vybere si muže slabšího než je ona, aby ho mohla ovládat a mít nad ním kontrolu.
Ona na sobě může začít tzv. „pracovat“, navštěvovat různé kurzy, dozvídat se mnoho nových informací a pak zdánlivě procitnout a zjistit, že je s jejím mužem něco špatně
On na semináře nechodí, je stále stejný a z její perspektivy se nikam neposouvá. Žena je z toho nešťastná a touží, aby když se změnila ona, aby se změnil i on.
Jenže v této fázi si žena neuvědomuje, že ve skutečnosti své vědomí nikam neposunula Pouze si více uvědomila, v čem žije a co si tvoří.
Skutečná změna u ní ale ještě nenastala.
Stín je vše, co nám vadí, ale také to, o čem nevíme, že je naší součástí. A tak obojí často spatřujeme v druhých lidech a ve světě kolem nás, aniž bychom tušili, že se tímto způsobem manifestuje naše vlastní vnitřní nevědomá část.
Stínová témata často obsahují prvky spojené s mocí, strachem, smrtí a sexem.
Vše, co ve svém životě popíráme, vytěsňujeme, s čím bojujeme a z čeho máme strach, to v našem podvědomí roste a časem se to projeví jako okolnosti nebo situace v našem vnějším světě.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *