Aktuálně na nebi…

K dnešnímu novoluní v Býku, k onomu momentu, kdy nás to které znamení teprve v plném rozsahu a intenzitě seznamuje se svým modem operandi a vtahuje do své energie, se přidává Uran a obrací vše vzhůru nohama.

Anebo jinak. Novoluní je okamžikem nových začátků, kdy se naše vědomá a emoční linka protínají v jediném bodě a my najednou dokážeme spojit to, o čem přemýšlíme a oč usilujeme, s tím, co cítíme a po čem toužíme, a skutečně se do toho opřít! Téma novoluní je dáno znamením, v němž se obě světla potkávají, takže pro tuto chvíli mluvíme o pevném uzemnění, o soustředěné stabilitě, o koncentraci hmoty, o fokusu na životní hodnoty, radosti a potěšení. O obratu pozornosti k materiálnímu světu, ať už tím myslíme péči o vlastní tělo, zahrádku za domem, polnosti po babičce nebo bankovní účet.

Nicméně, součástí dnešního novoluní je Uran a jeho energie vnáší do událostí nečekaný prvek inovace, zvratu, náhlé změny směru. Možná se z ničeho nic rozhodneme podat si přihlášku na masérský kurz, vystudovat interiérový design, koupit si hrnčířský kruh, otevřít si restauraci nebo se odstěhovat do chaloupky u lesa a pěstovat jabloně. Nebo cokoliv jiného, inspiraci se meze nekladou.

A víte co? Díky skvělé pozici trojité konjunkce Slunce + Luna + Uran vůči ose uzlů se nám naše dnešní hnutí mysli, naše první kroky (nebo i zběsilé úskoky) podaří nasměrovat přesně tam, kam potřebujeme jít, a to aniž bychom o tom museli zdlouhavě přemýšlet a vynaložit extra velké úsilí. Prostě to samo! Jakkoliv ustřelené nápady a plány jsou zcela na místě. Jakákoliv zdánlivě zbrklá akce je tou správnou volbou. Díky ještě stále citelné (byť už odeznívající) kvadratuře trojice agentů vůči Saturnu tak můžeme nabýt dojmu, že se nám konečně podařilo prolomit vrata anebo přeskočit ohradu a cesta ke svobodě je volná.

Dnešek bude rychlý – nikoliv ve smyslu Formule 1, spíš si představme splašenou krávu. Možná je vhodnějším výrazem překotný, zmatečný, hektický a chaotický, bez řádu a organizace, zato s pohotovostí k improvizaci. Plány hoďme za hlavu a nechme se strhnout okamžikem, to nám půjde na jedničku!

Klára Koničarová, www. astropsychologie.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *