Narozeniny Paramahamsy Sri Swami Vishwanandy

 

 GURUJI JAYANTI 

13.6.2024

“Narodil jsem se proto, abych lidem připomněl lásku k Bohu, ne povrchní lásku k Bohu, tak jak vy Jej milujete, jak po Něm toužíte, jak říkáte: „Ano, miluji tě, Bože“. Víte, Bůh vás miluje mnohem víc než takto. A já jsem přišel pouze proto, abych lidem připomněl tuto Boží lásku, nic jiného.”
Paramahamsa Vishwananda

Dnes slaví narozeniny můj milovaný duchovní mistr Paramahamsa Vishwananda.

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda je osvícený duchovní Mistr, který realizoval Boha a již od dětství s Ním žije ve vědomé jednotě. Jeho posláním je pomáhat všem lidem zažít jedinečný vztah s Božstvím ještě v tomto životě. Má zvláštní schopnost probudit vnitřní světlo a lásku v duši a pomáhá nám všem rychleji pokročit ke konečnému cíli života.

 Paramahamsa Vishwananda se narodil 13. června 1978 na ostrově Mauricius. Už jako malý chlapec meditoval a inspiroval své dětské kamarády k uctívání Pána. Ve čtrnácti letech zažil první samadhi – hluboký meditativní stav vnitřního spojení s Božstvím. Na žádost svého Gurua Mahavatara Babajiho založil ve Steffenshoffu první ášram. Jeho veřejná činnost začala 13.6.2005 spolu se založením organizace Bhakti Marga, cesty oddanosti, hnutí univerzální lásky. V roce 2007 předal světu techniky OM Chantingu a Atma Kriya Yogy, které podporují probouzení Božské lásky. O rok později se ášram přestěhoval do nového místa ve Springenu a byl podle přání Božské Matky, která se Paramahamsu Vishwanandovi zjevila, pojmenován Shree Peetha Nilaya – Příbytek Božské Matky.

 Byl iniciován do Sri sampradayi, ale později založil vlastní Hari bhakta sampradayu (duchovní linii). Neustále cestuje po celém světě, aby předával Své poselství univerzální Božské Lásky. Založil ášramy v mnoha zemích. Dává satsangy a Jeho slova nejsou formulována z mysli, ale zdá se, že přicházejí přímo z vyšších úrovní a že oslovují každého z posluchačů individuálně.

 Paramahamsa Vishwananda je vaishnavský acharya (učitel), který zasvětil svůj život službě lidstvu. Snadno propojuje principy východní spirituality s prvky západních duchovních tradic. Je živým projevem bhakti. Všechny duchovní techniky, které dává, jsou k pozvednutí lidstva skrze bhakti – lásku a oddanost Bohu.

 Setkat se s žijícím Mistrem a Satguruem je velmi vzácné. Každý okamžik v Jeho přítomnosti je cenný.

Oficiální web Paramahamsy Vishwanandy v ČR – www.bhaktimarga.cz
Oficiální web Paramahamsy Vishwanandy – www.bhaktimarga.org

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *