Carl Johan Calenmann v Praze – pokračování

2011-04-26 14.10.09 Nacházíme se u pražského Hradu s nádherným romantickým výhledem na staré město. V pondělí jste měl přednášku a včera celodenní seminář. Jaký je váš dojem z Prahy a místních lidí v této době? Jaký pocit máte z přednášky?
Praha je velmi krásné zajímavé město, každý ví, že má dlouhou magickou a mystickou tradici, a stále si jí udržuje, přestože se tu pohybuje spousta turistů. V roce 1992, když jsem tu byl poprvé, jsem její mystickou tvář cítil ještě intenzivněji. Žijí tu velice zajímaví lidé.

Máte v Čechách mnoho příznivců a znalců vaší literatury o mayském kalendáři. Vašich informací si hodně lidí cení a žijí podle vzkazů vyplývajících z tohoto kalendáře, jednotlivých vln…
Ve své knize například uvádíte, že tudy, v srdci Evropy prochází linie stromu života, který udává kosmický vývoj na Zemi, a je středem mezi západní a východní hemisférou planety Země.
Je také proroctví o kněžně Libuši, která se před mnoha staletími vyslovila: „Vidím město veliké, jehož sláva hvězd se dotýká…“ Zdá se, že se vztahuje k této době…

Ano, to je pravda, ona určila, kde bude město umístěno.

Toto město bylo zřejmě vystavěno v místě, kde má v budoucnu být práh do jiných světů, brána k vyšším kosmickým dimenzím…
Zdá se neuvěřitelné, ale také díky vašim poznatkům lidé vědí, jak důležité je žít v tomto prostoru, kde je strom života, v harmonii, ve vlastním středu, v srdci, a že tímto svým stavem vědomí přispívají k celosvětovému míru..Zde se prý spojuje jin a jang, mužská a ženská polarita.

Děkuji, ano, je to tak.. Češi jsou opravdu velmi důležitým mostem mezi hemisférami Země. Neznám ale ještě tolik o zdejší spirituální tradici..

Jak jste přišel na to, kudy strom života, udávající vývoj života na Zemi, prochází?

Pokud chcete být přesní, prochází kousek na Západ od města. Pokud studujete, co se stalo v Evropské historii. Objevil jsem tento vzorec, který se shodoval s posuny baktunů v dlouhém počtu. Vzorec vytvářející expanzi a kontrakci, tento vzorec se projevoval pohybem lidí, kteří přicházeli a odcházeli, někdy to byl i případ ozbrojených sil.
Opravdu je to středobod. Pokud si vezmete středobod na Aljašce a Sibiři, toto je na opačné straně země.

Markatov nakreslil kolem roku 1500 první mapu, umístil linii středu také v této části Evropy – procházející Římem, směrem na sever. Teprve když angličané začali posílat své lodě aby kolonizovali svět, až tehdy posunuli celé měření systému poledníků do Greenwiche.A je to i místo, kde se po druhé světové válce rozdělily na několik desítek let sféry vlivu americké a ruské armády.Během probíhající transformace se objevuje hodně rad a tipů pro lidi, co mají či nemají dělat. Všichni cítí, že se něco, děje. Transformace se opravdu nedá přehlédnout. Někteří vědí, o co jde, někteří to ale nevědí co se jim děje a proč, a mají pak potíže. Neumí se očišťovat, nevědí že se po nich chce, aby změnili své myšlení, vztahy apod.

Pro vás osobně, co považujete za důležité, na co se lidé mají soustředit v dnešní době? Nezbývá už moc času do konce..

Zásadní věc je myslím rozvinout si vedení, které přichází přímo ze Zdroje. A následovat ho. Nejen přijímat zprávy od „vyššího“ či božího vedení, to dostává hodně lidí, ale také ho poslouchat, následovat. Myslím, že to je ta nejdůležitější věc.

Souhlasím, mnozí zde žijící na tomto území má možná i díky nepříjemné historii, kdy jsme byli pod různými národy, nemohli se bránit za války apod. Nízké sebevědomí a sílu prosadit si své vnitřní vedení, dělat to, co cítí a chtějí. Ani ve škole a ve společnosti nás neučili být sami sebou, spíše poslouchat, tak se to musíme postupně naučit.

Říkáte že konec času bude 28. 10. 2011.Mnoho lidí věří, nebo se v knihách dočítá, že to bude datum 21. 12 2012. Můžete nastínit, v čem spočívá tento rozpor? A jaká je vaše vize světe, Země po té, až nastane „konec časů“?

Datum 21. 12 2012, s tím přicházejí média, knihy apod. Pokud se struktury moci zhroutí, a obrátí vzhůru nohama, je přirozené, že tito lidé spíše budou doufat a říkat, že se to stane někdy později „v budoucnosti“ aby tomu lidé věřili. A doposud v tom byli poměrně úspěšní.
Ale mayský kalendář nehovoří o žádných proroctvích, které se k tomuto konečnému datu vztahují, které by se ukázaly být přesné. A to je základní předpoklad vědy. Pokud předpokládáte nějakou teorii, důsledky by měly být testovatelné.
V případě, když předvídáme datum konce času na 28.10 2011, bylo učiněno několik předpovědí do budoucna založených na tomto konečném datu, a tyto předpovědi bylo již možné verifikovat, potvrdit. Na základě stejného typu výpočtu se ty předpokládané události skutečně staly..
Den 21. 12 2012 je spíše vymyšlené „fantasy“ datum, ale protože se k ničemu nevztahuje, mohou si lidé k touto datu projektovat cokoliv, ráj, apokalypsu, cokoliv..Myslím ale, že nemá v kosmickém plánu žádný význam.

A co se podle vás stane po „konci časů“? V jaké realitě budeme žít?

Život na Zemi přestoupí na jinou úroveň, nové kosmické vědomí lidstva, bude trvat nějakou dobu, než se to usadí a manifestuje v realitě, ale bude to docela jiný svět. Nebude již dominance a systém hierarchie v lidských vztazích, bude nový typ kreativity, tvořivosti. Myslím si také, že se změní způsob, jak si organizujeme společnost. Města již nebudou takovými důležitými centry, jako jsou nyní. Mentalita lidí bude více kosmická, budou spojení s Vesmírem. Bude tu zkušenost, že jsme součástí jednoho velkého celku, Jednoty. Nemyslím že k tomu mohu říci něco víc..Změna ve vědomí která se odehrává a jak bude vyjádřena je jiná, než jakou můžeme nezbytně vyčíst v mayském kalendáři, to se teprve uvidí.

Setkal jste se s Mayi? Co říkají na vaši práci, učení o mayském kalendáři?

Ano ukazoval jsem jim svou práci. Letos 9. dubna bylo v Mexiku, Puerto Vayarta setkání, kteréh o se zúčastnili reprezentanti různých mayských kmenů, a projevili mi uznání za práci v rozluštění a šíření informací o mayském kalendáři.

Zajímavé ještě může pro lidi být…Konají se oslavy a globální medicine wheel (šamanské kolo kde jsou zastoupeny 4 živly a nebe- srdce- Země), lidé z celého světa- Ameriky, Afriky, Austrálie. Slyšel jsem, že Češi se v tomto směru zapojují a spatřují sebe sama jako ty, kteří přispívají k této specifické tradici, kterou nesou, jsou součástí tohoto globálního celku. Pokud se má někdo zájem připojit, více informací o různých akcích, které se budou konat, je na webu www.treeoflifecelebration.com


Pro www.cestyksobe.cz napsala Karolina Kudynová

Zajímavé odkazy:w
Carl Johan Calleman:
* http://www.calleman.com/
* http://www.facebook.com/pages/Carl-Calleman/125758070795839

Společná práce během 9. vlny:
* http://www.treeoflifecelebration.com/
* Tree of Life Celebration: http://www.facebook.com/group.php?gid=116031818451125
* Our sacred universe: http://www.facebook.com/group.php?gid=93061042757

Kalendáře 9. vlny:
* http://www.calleman.com/content/ninthwaveintro.pdf
(bude přeloženo do češtiny, odkaz doplníme)
* http://www.oursacreduniverse.co.za/mayan.html
* http://www.oursacreduniverse.co.za/uni-2.html
* http://www.4-ahau.com/
* http://www.operationterra.com/News/

Vhled 9. vlny:
* http://mayanmajix.com/art_mc.html
* http://mayanmajix.com/art024p.pdf
* http://elohimchanneling.wordpress.com/

Vhled 2. dne 9. vlny (14.4. – 2.5. 2011):
* http://www.mayanmajix.com/1mma_4_17_11.html
* http://www.mayanmajix.com/art4726.html
(http://www.facebook.com/notes/sean-alan-caulfield/the-time-of-the-falcon-2nd-day-9th-level-14th-april-2011-chalchiuhtlicue/10150155405766470)
* http://www.mayanmajix.com/kerry_day2.pdf

Posvátný 260 denní kalendář – mayský tzolkin, aztécký tonalpohualli:
* http://www.azteccalendar.com/
* http://www.mayanmajix.com/TZOLKIN/DT/DT.html
* http://www.maya-portal.net/tzolkin
* http://www.facebook.com/mayancalendarportal

Přehled 13 čísel a 20 znamení tzolkinu v češtině:
* http://www.panna.cz/astrologie.4/maysky-kalendar-i-tabulky.334.html
* http://www.panna.cz/astrologie.4/maysky-kalendar-ii-znameni.335.html


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *